TOP PSY & SO – Therapeuten Collectief Psyche & Somatiek

Adres

Theresiaplein 1a-23
7622 HK Borne


Telefoon / E-Mail

Rian Hesselink 06-23159877 /
Elleke Brinkman 06-21247012 /
José Steinbusch 06-43918446 /
Martin Heutink 06-16817063 /
Marjolein Walbeek 06-82092724 /
Thijs Middelhuis 06-58883209 /
Maxime Hekman 06-42636454
Karen de Moor-Copier  06-39441411 /
Joke Klaas 06-51066927 /
Carry Lubbers 06-24621441 /

U kunt ook een bericht achterlaten bij de telefoniste op 085-3037868, of mailen naar ons algemeen mailadres:


Wachttijden

Wanneer u lichamelijke klachten heeft, zoals pijnklachten, slaapproblemen, hyperventilatie, duizeligheid, tinnitus, kunt u bij Rian Hesselink en Maxime Hekman terecht. Ook als er sprake is van stress en burnout, stressgerelateerde klachten en chronische pijn, hyperventilatie en angst- en paniekklachten kunt u bij de praktijk voor psychosomatische oefentherapie terecht. Binnen een week kunt u een intake inplannen.

De behandeling wordt dan binnen 1 tot  2 weken na aanmelding gestart. Als het niet lukt om binnen 2 weken na aanmelding te starten met de behandeling, verwijzen wij u door naar een geschikte collega.

Bij Karen de Moor-Copier kunt u binnen twee weken terecht voor een intake, waarna afspraken gemaakt kunnen worden voor behandeling.

De meeste praktijken hebben in 2021 weer contracten met alle zorgverzekeraars.

De wachttijd bij de Praktijk voor Psychologische Hulpverlening Martin Heutink is op dit moment, d.d. 1 juni 2021, één tot twee weken. Ook kunt u iedere maandag starten met een behandeling bij Thijs Middelhuis.

De wachttijd bij de Praktijk voor Psychologische Hulpverlening  José Steinbusch heeft een wachtlijst. U kunt via de mail informeren naar de wachttijden, als u bij haar in behandeling wilt. Zij is aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag.
De Psychologie praktijk van Elleke Brinkman heeft vanwege alle aanvragen en de lock down maatregelen sinds half januari weer een opnamestop. U kunt eind maart via de mail informeren naar de wachttijden, als u bij haar in behandeling wilt.
De wachttijd bij Psychologie Praktijk Walbeek is op dit moment, d.d. 1 juni 2021, een maand. Zij werkt uitsluitend voor volwassenen en werkt op als enige op dit moment op restitutiebasis. Dit betekent dat u ca. 70% van de therapie vergoed kunt krijgen via uw zorgverzekering.

Annet Lentferink heeft op dit moment een wachttijd van één week en geeft zowel aan volwassenen als aan jeugd behandeling op dinsdagochtend.

 


Informatie

Klachtenregeling Top-Psyso

Kosten en vergoedingen behandeling Top-Psyso

Informatiebrief werkwijze en procedure Psychologie Praktijk BJ Brinkman

Informatiebrief werkwijze en procedure Praktijk voor Psychologische Hulpverlening Jose Steinbusch

Kwaliteitsstatuut Psychologie Praktijk BJ Brinkman


Contact buiten kantooruren & Samenwerkings-partners

Wanneer u de wachttijd voor de gecontracteerde psychologische hulp te lang vindt, kunt u altijd uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraar gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Voor adressen van andere aanbieders van psychologische hulp raadpleeg uw huisarts en zorgverzekeraar of zie www.psycholijn1.nl, www.emdr.nl of www.vgct.nl

Crisis
In de regel is het mogelijk om tussendoor een extra consult, of telefonische afspraak te plannen, wanneer u het idee krijgt, de situatie niet aan te kunnen. Wanneer u in behandeling bent, zullen de behandelaars met u bespreken, of er risico’s zijn op het ontstaan van crises. Dit zal indien nodig met u en de huisarts verder in kaart worden gebracht, zodat u weet wat u kunt doen, mocht er zich een crisis voordoen. Mocht de praktijk niet bereikbaar zijn, dan kunt u bij crisis onder werktijd het beste contact opnemen met uw huisarts. Deze kan met u inschatten of u gebaat bent bij extra ondersteuning in de vorm van medicatie, gesprekken, of opvang binnen de tweede of derdelijns hulpverlening. Buiten kantooruren is de crisisdienst van de Specialistische GGZ in de regio bereikbaar. Hier kunt u zich aanmelden via de huisarts.

Wilt u anoniem iemand spreken als u zich in nood voelt psychisch, dan kunt u bellen naar het landelijke telefoonnummer 0900-0113. Meer informatie over dit nummer kunt u vinden op www.113.nl

Om thuis te kunnen lezen over uw klachten en de meest effectieve behandelaanpak kunt u kijken op de website behandelhulp.nl. Voor meer achtergrond over wat u kunt doen bij bijvoorbeeld angstklachten en depressie kunt u ook kijken op thuisarts.nl.