TOP PSY & SO – Therapeuten Collectief Psyche & Somatiek

Adres

Theresiaplein 1a-23
7622 HK Borne


Telefoon / E-Mail

Psycho somatische therapeuten:
Rian Hesselink 06-23159877 /
Karen de Moor  06-39441411 /

Psychologen:
Elleke Brinkman 06-21247012 /
José Steinbusch 06-43918446 /
Martin Heutink 06-16817063 /
Marjolein Walbeek 06-82092724 /
Thijs Middelhuis 06-58883209 /

Mindfulness trainer:
Bianca Grondman 06-33617275 /

Therapeuten met eigen locatie:
Joke Klaas 06-51066927 /
Carry Lubbers 06-24621441 /

Esther Porcu 06-46025241 /

U kunt ook een bericht achterlaten bij de telefoniste op 085-3037868, of mailen naar ons algemeen mailadres:


Wachttijden

Momenteel zijn de wachttijden voor de psychologen langer dan u van ons gewend bent. Kijk hieronder voor de verwachte wachttijden:

Binnen het collectief Top PsySo werken allemaal zelfstandige therapeuten en psychologen. Wilt u iemand aanmelden, of wilt u zelf een afspraak inplannen? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende psycholoog. De contactgegevens vind u hieronder en op onze home pagina.

 

Wanneer u lichamelijke klachten heeft, zoals pijnklachten, slaapproblemen, hyperventilatie, duizeligheid, tinnitus, kunt u bij Rian Hesselink terecht. Ook als er sprake is van stress en burnout, stressgerelateerde klachten en chronische pijn, hyperventilatie en angst- en paniekklachten kunt u bij de praktijk voor psychosomatische oefentherapie terecht. Rian is een gespecialiseerde slaaptherapeut, daarnaast geeft ze danstherapie, behandelingen bij rouwverwerking. Binnen een week kunt u een intake inplannen.

De behandeling wordt dan binnen 1 tot  2 weken na aanmelding gestart. Als het niet lukt om binnen 2 weken na aanmelding te starten met de behandeling, verwijzen wij u door naar een geschikte collega.

Bij Karen de Moor kunt u binnen twee weken terecht voor een intake, waarna afspraken gemaakt kunnen worden voor behandeling.

De meeste praktijken hebben in 2022 weer contracten met alle zorgverzekeraars.

De Praktijk voor Psychologische Hulpverlening José Steinbusch heeft op dit moment, d.d. 26 januari 2023 weer ruimte vanaf mei 2023. Zij is aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag.

De Psychologie praktijk van Elleke Brinkman neemt op dit moment d.d. 26 januari 2023 geen nieuwe verwijzingen aan.

De Psychologie Praktijk Walbeek neemt op dit moment d.d. 26 januari 2023 geen nieuwe verwijzingen aan. Zij werkt uitsluitend voor volwassenen en werkt op als enige op dit moment op restitutiebasis. Dit betekent dat u ca. 70% van de therapie vergoed kunt krijgen via uw zorgverzekering.

Annet Lentferink heeft op dit moment, d.d. 26 januari 2023 weer ruimte vanaf april 2023. Annet geeft zowel aan volwassenen als aan jeugd behandeling op dinsdagochtend.

 


Informatie

Klachtenregeling Top-Psyso

Kosten en vergoedingen behandeling Top-Psyso

Informatiebrief werkwijze en procedure Psychologie Praktijk BJ Brinkman

Informatiebrief werkwijze en procedure Praktijk voor Psychologische Hulpverlening Jose Steinbusch

Kwaliteitsstatuut Psychologie Praktijk BJ Brinkman


Contact buiten kantooruren & Samenwerkings-partners

Wanneer u de wachttijd voor de gecontracteerde psychologische hulp te lang vindt, kunt u altijd uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraar gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Voor adressen van andere aanbieders van psychologische hulp raadpleeg uw huisarts en zorgverzekeraar of zie www.psycholijn1.nl, www.emdr.nl of www.vgct.nl

Crisis
In de regel is het mogelijk om tussendoor een extra consult, of telefonische afspraak te plannen, wanneer u het idee krijgt, de situatie niet aan te kunnen. Wanneer u in behandeling bent, zullen de behandelaars met u bespreken, of er risico’s zijn op het ontstaan van crises. Dit zal indien nodig met u en de huisarts verder in kaart worden gebracht, zodat u weet wat u kunt doen, mocht er zich een crisis voordoen. Mocht de praktijk niet bereikbaar zijn, dan kunt u bij crisis onder werktijd het beste contact opnemen met uw huisarts. Deze kan met u inschatten of u gebaat bent bij extra ondersteuning in de vorm van medicatie, gesprekken, of opvang binnen de tweede of derdelijns hulpverlening. Buiten kantooruren is de crisisdienst van de Specialistische GGZ in de regio bereikbaar. Hier kunt u zich aanmelden via de huisarts.

Wilt u anoniem iemand spreken als u zich in nood voelt psychisch, dan kunt u bellen naar het landelijke telefoonnummer 0900-0113. Meer informatie over dit nummer kunt u vinden op www.113.nl

Om thuis te kunnen lezen over uw klachten en de meest effectieve behandelaanpak kunt u kijken op de website behandelhulp.nl. Voor meer achtergrond over wat u kunt doen bij bijvoorbeeld angstklachten en depressie kunt u ook kijken op thuisarts.nl.